Forumas persikelia! www.manosuo.darkbb.com www.manosuo.darkbb.com |
www.manosuo.darkbb.com Forumas persikelia! Laukiame visų naujų narių, taip pat kaip ir savo senbuvių! www.manosuo.darkbb.com |
|
| Bendrai apie taksus | |
|
+6Justė_Terra Rasa AnT*e DogyDog;) Evelina Skorpionė 10 posters | Autorius | Pranešimas |
---|
Skorpionė Administratoriaus padėjėja
Pranešimų skaičius : 1494 Join date : 2009-07-12 Miestas : Plungė
| Temos pavadinimas: Bendrai apie taksus Kv. 08 06, 2009 4:55 am | |
| Pakalbėkime čia apie taksus, jų auginimą, priežiūrą, savybes. Taigi esu skaičiusi tokią istoriją, jog namuose užsižiebė ugnis, o šeimininkai miegojo taip skaniai, jog nieko neužuodė, nepajuto, tad taksas staiga atsikėlęs ir pamatęs jog namai užsiplieskę pradėjo lot, ir taip prižadino visą šeimą, tad žmonės greit išbėgo iš namo, visi liko sveiki ir gyvi, takso dėka. | |
| | | Skorpionė Administratoriaus padėjėja
| Temos pavadinimas: Re: Bendrai apie taksus Kv. 08 06, 2009 4:59 am | |
| Kas atsitiko? Kasdien girdime, kad šunys užpuola ir apkandžioja žmones. Ypač dažnai nukenčia vaikai. Šunys – žvėrys? Šunys – priešai? Šunys turi būti grandine pririšti prie būdos? Tūkstančius metų šuo buvo ištikimas žmogaus draugas, gynėjas, sargas, pagalbininkas. Nejaugi atėjo laikas pamiršti mūsų bendrą istoriją? Pamiršti, kad žmogaus ir šuns santykiai – tai unikalus benradarbiavimas tarp dviejų biologinių rūšių?
Šis atsitikimas įvyko prieš porą metų. Visi istorijos herojai – Natalija, jos dukrelė Ania ir ilgaplaukis taksas Šegodajus - šiandien sveiki ir laimingi. Pasakoja Natalija:Mano dukrelė – stipri ir sveika, bet kartą ėmė ir susirgo laringitu. Išbėgo po vonios į balkoną, o ten minus 12… Mane pačią griebtų plaučių uždegimas, na, o jai tik gerklytę suskaudo. Ką gi, patepėm padukus garstyčiom, gerklytę šiltai aprišom, ir miegoti… Dvyliktą valandą nakties aš dar nemiegojau. Sėdejau prie kompiuterio, dirbau, ir vis klausiausi, ar vaikas neatsibudo. STAIGA… SURIKO šuo. Jis ne staugė, ne lojo, jis būtent RĖKĖ. Taip rėkia nuo baisaus skausmo – AJAJAJ!!! Net pašokau. Na, manau, bjaurybė, jei jis ją dabar pažadins… Pamaniau, kad jis katę susapnavo, ir įbėgau į dukrelės kambarį su rankšluosčiu rankoje – šuns išvaryti (o jis vis rėkė). Matau: šuo priekinėm kojom pasistojęs ant lovelės krašto, snukį įkišęs tarp virbų, kaukia, ausis prispaudęs. Aš prie jo su rankšluosčiu – ir staiga suvokiu, kad kažkas negerai su vaiku… Miegant nuo “nekalto” laringito mergaitei užtino ryklė ir ji užduso. 20 minučių iki greitosios atvažiavimo dariau jai dirbtinį kvėpavimą (aš ir nežinojau, kad moku jį daryti). Jei ne šuo… Nebūčiau nieko išgirdusi, nes mažylė negalėjo nei įkvėpti, nei iškvėpti. Reanimatoriai pasakė: “Padėkokit šuniui. Paprastai, esant tokiai asfikcijai, vaikai nespėja sulaukti greitosios, nes tėvai tiesiog nespėja laiku atsibusti”. Štai taip. Tai kas gi šuo yra žmogui? www.fauna.savel.org | |
| | | Evelina Administratorius
Pranešimų skaičius : 1458 Join date : 2009-07-12
| Temos pavadinimas: Re: Bendrai apie taksus Kv. 08 06, 2009 5:13 am | |
| Skaičius tą istoriją aš. Nerealu. Šuo ne tik augintinis, jis šeimos narys, jis draugas, palydovas. Visad paguodžia, kažkaip.. net ramina. | |
| Temos pavadinimas: Re: Bendrai apie taksus Kv. 08 06, 2009 5:14 am | |
| Man ši istorija nereali, gi būtų miręs vaikas.. Ir būtent taip pasielgė taksas. | |
| | | DogyDog;) Super senbuvis
Pranešimų skaičius : 844 Join date : 2009-07-29 Age : 30 Miestas : Panevezys
| Temos pavadinimas: Re: Bendrai apie taksus Sk. 08 09, 2009 4:09 am | |
| Laba i idom i istorija... is dalies gal ir pamokanti | |
| Temos pavadinimas: Re: Bendrai apie taksus Št. 08 15, 2009 9:12 am | |
| O apskritai, mėgstat taksus? | |
| | | DogyDog;) Super senbuvis
Pranešimų skaičius : 844 Join date : 2009-07-29 Age : 30 Miestas : Panevezys
| Temos pavadinimas: Re: Bendrai apie taksus Št. 08 15, 2009 9:13 am | |
| Seniau nelabai megau, o dabar pamegau.Prisiskaiciau apie juos ir tikrai pakeiciau savo nuomone .Dabar man jie mieli sunyciai | |
| Temos pavadinimas: Re: Bendrai apie taksus Št. 08 15, 2009 9:15 am | |
| Man jie patinka, nors gal būt, šunys nelabai man, bet patinka jų išvazida, charakteris.. Nu jie tokie ypatingi, kažkuo. | |
| | | AnT*e Pradedantysis
Pranešimų skaičius : 106 Join date : 2009-08-13
| Temos pavadinimas: Re: Bendrai apie taksus Št. 08 15, 2009 1:07 pm | |
| Man nepatinka taksai. Nei jų išvaizda, nei charakteris. Na nebent ilgaplaukiai visai mieli Ir dauguma pažystamų turi, tai tokie kvailoki (nekalbu apie visus) | |
| Temos pavadinimas: Re: Bendrai apie taksus Št. 08 15, 2009 1:48 pm | |
| Na, nepasakyčiau, kad kvailoki.. | |
| Temos pavadinimas: Re: Bendrai apie taksus Sk. 08 16, 2009 4:59 am | |
| - AnT*e rašo:
- Man nepatinka taksai. Nei jų išvaizda, nei charakteris. Na nebent ilgaplaukiai visai mieli Ir dauguma pažystamų turi, tai tokie kvailoki (nekalbu apie visus)
Kaikas iš mūsų forumo yra kvailoki. Nepakenčiu, kai kas nors mano mylimą veislę KVAILAIS vadina, kad ir kokia nuomonė bebūtų, reiškis, bet ne taip aštriai. Dar kartą nors iš vieno nario turėsiu išvys pranešimą "Liesi, kūdenos, kvailoki..." trinsiu be gailesčio. O dėl jų kvailumo, kaip pasakius.. Priklauso nuo individo. Šiaip, jie gana nemeilūs, savimeilos, kas juose ir patinka man, tokie savarankiški, drąsus, gina šeimininkus, galėtų rotikui į nasrus įsikabint ir laikytis, jų kūnas, mmmm... Ypač gilios krūtinės, šaakės... Negaliu, kaip noriu tokio šuns, mano svajonė..
Paskutinį kartą redagavo Skorpionė, Št. 11 21, 2009 10:21 am. Redaguota 1 kartą | |
| | | Rasa Moderatorius
Pranešimų skaičius : 562 Join date : 2009-07-24 Age : 29
| Temos pavadinimas: Re: Bendrai apie taksus Tr. 08 19, 2009 5:47 am | |
| Jei atvirai. Taksai man nepatinka. Na, nebent tik šiurkščiaplaukiai dar tokie pakenčiami, o šiaip man jie negražūs. Žinoma, charakteris jų gal ir geras, bet labai atbaido išvaizda | |
| Temos pavadinimas: Re: Bendrai apie taksus Tr. 08 19, 2009 5:50 am | |
| Man jų išvaizda, nerealiai patinka. Tvirti, raumeningi šunys, gilia krūtine, trumpomis kojomis. Galų gale, taksų "veislių" yra 9, galima rinktis, dydžiu, spalva, kailiu. Charakteris jų man priimtinas. "Mirsiu, bet nepasiduosiu", užpultų NET rotveilerį, įsikabinęs su dantimis. Šiaip jie tokie savimeilos, savarankiški labai. O ir dresuoti labai sunku, neimlūs šunys, nors priklauso nuo individo. Daugelį atbaido jų snukis, kojos, ilgis, o man pats gėėėris. | |
| Temos pavadinimas: Re: Bendrai apie taksus Kv. 08 20, 2009 12:29 am | |
| - Skorpionė rašo:
- Man jų išvaizda, nerealiai patinka. Tvirti, raumeningi šunys, gilia krūtine, trumpomis kojomis. Galų gale, taksų "veislių" yra 9, galima rinktis, dydžiu, spalva, kailiu.
Charakteris jų man priimtinas. "Mirsiu, bet nepasiduosiu", užpultų NET rotveilerį, įsikabinęs su dantimis. Šiaip jie tokie savimeilos, savarankiški labai. O ir dresuoti labai sunku, neimlūs šunys, nors priklauso nuo individo. Daugelį atbaido jų snukis, kojos, ilgis, o man pats gėėėris. Gi rotveileriai nėra tokie jau ''baubai''. O šiaip mane laabai žavi šiurkščiaplaukiai. | |
| Temos pavadinimas: Re: Bendrai apie taksus Kv. 08 20, 2009 4:08 am | |
| - Evelina rašo:
- Skorpionė rašo:
- Man jų išvaizda, nerealiai patinka. Tvirti, raumeningi šunys, gilia krūtine, trumpomis kojomis. Galų gale, taksų "veislių" yra 9, galima rinktis, dydžiu, spalva, kailiu.
Charakteris jų man priimtinas. "Mirsiu, bet nepasiduosiu", užpultų NET rotveilerį, įsikabinęs su dantimis. Šiaip jie tokie savimeilos, savarankiški labai. O ir dresuoti labai sunku, neimlūs šunys, nors priklauso nuo individo. Daugelį atbaido jų snukis, kojos, ilgis, o man pats gėėėris. Gi rotveileriai nėra tokie jau ''baubai''. O šiaip mane laabai žavi šiurkščiaplaukiai. Pagal mane jie būtent tokie, kiek pažystu, visi paplaukę. O kiek skačiau, ne vienas atvejis, kai taksas įsikabina dantimis į už save didesnį šunį ir kabo, toks mažas šuo, bet labai drąsus, kas man ir patinka. | |
| | | Justė_Terra Super senbuvis
Pranešimų skaičius : 735 Join date : 2009-07-21
| Temos pavadinimas: Re: Bendrai apie taksus Kv. 08 20, 2009 4:11 am | |
| Aha,tikra tiesa. Atsimenu buvau Panevėžio parodoj. Susitikom Terra,ridžbekė ir takas. Žodžiu,ta ridžbekė su Terra žaidžia,o taksas kad lenda prie Terros,nes pavydi ridžbekės. Terriukas žiūri taip į tą taksą,maždaug "Tau viskas gerai?" | |
| Temos pavadinimas: Re: Bendrai apie taksus Pen. 08 21, 2009 1:30 am | |
| - Skorpionė rašo:
- Evelina rašo:
- Skorpionė rašo:
Charakteris jų man priimtinas. "Mirsiu, bet nepasiduosiu", užpultų NET rotveilerį, įsikabinęs su dantimis. Šiaip jie tokie savimeilos, savarankiški labai. O ir dresuoti labai sunku, neimlūs šunys, nors priklauso nuo individo. Daugelį atbaido jų snukis, kojos, ilgis, o man pats gėėėris. Gi rotveileriai nėra tokie jau ''baubai''. O šiaip mane laabai žavi šiurkščiaplaukiai. Pagal mane jie būtent tokie, kiek pažystu, visi paplaukę. O kiek skačiau, ne vienas atvejis, kai taksas įsikabina dantimis į už save didesnį šunį ir kabo, toks mažas šuo, bet labai drąsus, kas man ir patinka. Jėėzau, įsivaizduoju kaip atrodo. | |
| | | | Sunyte Pradedantysis
Pranešimų skaičius : 105 Join date : 2009-11-19 Age : 27 Miestas : Kauno rajonas
| Temos pavadinimas: Re: Bendrai apie taksus Kv. 11 19, 2009 11:37 am | |
| Labai įdomi istorija Na, aš tai labai myliu taksiukus | |
| | | Neda;} Naujas žmogeliukas
Pranešimų skaičius : 40 Join date : 2009-11-22 Age : 32 Miestas : Vilnius
| Temos pavadinimas: Re: Bendrai apie taksus Sk. 11 22, 2009 10:56 am | |
| Taksiukai man labai patinka. Jie tokie meilučiai | |
| | | sokoladineMonstre Naujas žmogeliukas
Pranešimų skaičius : 72 Join date : 2010-04-07 Age : 30 Miestas : Vilnius
| Temos pavadinimas: Re: Bendrai apie taksus Pen. 04 09, 2010 5:26 am | |
| nepatinka man jie. Nežinau, nemano skonio ir tiek. Na, nebent ilgaplaukiai, bet čia tik, kad šiaip pažiūrėt, neauginčiau. | |
| | | Sunyte Pradedantysis
Pranešimų skaičius : 105 Join date : 2009-11-19 Age : 27 Miestas : Kauno rajonas
| Temos pavadinimas: Re: Bendrai apie taksus Pen. 04 09, 2010 7:15 am | |
| Mieli, gražūs... | |
| | | Gabija Naujas žmogeliukas
Pranešimų skaičius : 66 Join date : 2010-02-14 Age : 28 Miestas : Marijampolė. Netoli
| Temos pavadinimas: Re: Bendrai apie taksus Pen. 04 09, 2010 12:32 pm | |
| - Skorpionė rašo:
Charakteris jų man priimtinas. "Mirsiu, bet nepasiduosiu", užpultų NET rotveilerį, įsikabinęs su dantimis. Šiaip jie tokie savimeilos, savarankiški labai. O ir dresuoti labai sunku, neimlūs šunys, nors priklauso nuo individo. Daugelį atbaido jų snukis, kojos, ilgis, o man pats gėėėris. Daug kas ir basetams iš šio aprašymo tinka :) | |
| | | Sponsored content
| Temos pavadinimas: Re: Bendrai apie taksus | |
| |
| | | | Bendrai apie taksus | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
| |
| |
| |
|