Paruošimas
* 1. Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu, nusunkite ir palikite nuvarvėti.
* 2. Lazdynų riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje, atvėsinkite ir nulupkite luobeles.
* 3. Migdolus nuplikykite verdančiu vandeniu, minutę jame palaikykite, išgriebkite ir perliekite šaltu vandeniu, tada nulupkite migdolų luobeles.
* 4. Visus riešutus smulkiai sukapokite peiliu.
* 5. Aguonas sumalkite mėsmale 2-3 kartus arba sutrinkite elektriniu trintuvu.
* 6. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
* 7. Į aguonų masę nuolat maišydami dėkite po vieną trynį ir po šaukštą cukraus, kol suleisite visus trynius ir subersite cukrų.
* 8. Smulkintus riešutus, šviežiai spaustas citrinų sultis pilkite į aguonų masę ir išmaišykite.
* 9. Iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus ir kartu su maltais džiūvėsėliais ir manų kruopomis atsargiai įmaišykite į aguonų masę.
* 10. Kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite į ją paruoštą masę ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 1 valandą.
* 11. Kol pyragas kepa ruoškite grietinėlės užpilą. Grietinėlę sumaišykite su cukrumi ir virkite vidutinėje kaitroje nuolat maišydami, kol nugaruos apie trečdalis skysčio. Ataušinkite maždaug iki 40 laipsnių.
* 12. Iškeptą pyragą susmaigstykite pagaliuku ir palikite atvėsti. Tada pamažu pilkite ant jo grietinėlės užpilą, pyragą vėl pabadykite, kad grietinėlė kuo geriau susigertų į visą plotą.
* 13. Sutirštintą pieną „Rududu“ pašildykite vandens vonelėje, kad jis suskystėtų, ir tolygiai užtepkite ant pyrago.
* 14. Pyragą palikite 3-4 valandoms vėsioje vietoje, kad susigulėtų ir sutvirtėtų, tada ragaukite. Skanaus.
Ingredientai
Porcijų skaičius
Pagrindinė dalis
o Aguonos - 450 g
o Lazdynų riešutai - 80 g
o Migdolai - 80 g
o Kiaušiniai - 9 vnt.
o Cukrus - 180 g
o Malti džiūvėsėliai - 70 g
o Manų kruopos - 70 g
o Citrinų sultys - 40 ml
o Sviestas formai patepti - 10 g
o Grietinėlė (35% rieb.) - 400 ml
o Cukrus (grietinėlės užpilui) - 150 g
o Sutirštintas pienas - 400 g
Šitą pyragą neseniai kepiau,šeip skanus,tik saldokas toks,tik ,kad paruošimas neperlengviausias,bet pabandyt verta