| Klamberio spanielis | |
|
+4Ieva&V whatever. Evelina Rasa 8 posters |
Autorius | Pranešimas |
---|
Rasa Moderatorius
Pranešimų skaičius : 562 Join date : 2009-07-24 Age : 29
| Temos pavadinimas: Klamberio spanielis Št. 09 26, 2009 5:08 am | |
| KLAMBERIO SPANIELIS Atsiradimas Tai sena veislė, kurios kilmė nėra visiškai aiški. Manoma, kad šie spanieliai išvesti Prancūzijoje 18 amžiuje. Iš ten keletas šunų pateko į D. Britaniją. Veislė buvo išsaugota ir tobulinama Klamberio pilyje.Šie šunys ir buvo pavadinti klamberio spanieliais pagal pilies ir vietovės pavadinimą. tačiau pirmoji veislinė banda buvo labai maža. Kad veislė nesumenktų nuo giminingo kryžminimo, kalmberius reikėjo kryžminti su kitų veislių šunimis. tarp kalmberio spanielių protėvių minima basethaundai, dabar jau išnykę alpių spanieliai, net buldogai. Ilgai šie šunys buvo labai brangūs juos augino tik turčiai. Veislės savybės Tai medžioklinis šuo. Šie ilgi žemi šunys yra ilgiausi ir sunkiausi iš spanielių. Jų žvilgsnis geraširdiškas, ramus, orus ir mįslingas. Klamberiai stiprūs, bėgdami krypuoja, kai ieško paukščio bėga šuoliais. Turi puikią uostę, paklusnūs, lengvai išmoksta atnešti nušautus paukščius. Labiau prisitaikę gyventi kaime, nes reikia daug bėgioti be pavadėlio. Išvaizda Aukštis ties gogu 48-51cm svoris apie 28kg. Galva didelė, kvadratiška, pakaušio gumburas atsikišęs. Žandikaulis ilgas su dideliomis, ilgomis lūpomis. Akys didelės bet gilios. Ausys gana ilgos, plačia apačia. Kaklas ilgas labai stiprus ir storas. krutinė plati ir gili, o nugara ilga, plati. Pilvas truputį įtrauktas. Uodega nuolaidi. letenos didelės ir tvirtos. Kailis Labiausiai vertinami su geltonomis ar orandžinėmis dėmėmis ant galvos, taškuotomis kojomis ir snukiu, baltu liemeniu. Kailis lygus ir švelnus lyg šilkinis. Plaukai nelabai ilgi bet tankūs, nuokaros vešlios, ilgos. Nuotraukos: Informacijos šaltinis: letena.forumup.com
Nuotraukų šaltiniai: comportamientoanimal.com; corsini.co.uk; mypets.net.au | |
|
| |
Rasa Moderatorius
| Temos pavadinimas: Re: Klamberio spanielis Št. 09 26, 2009 5:12 am | |
| Iš tiesų, man Klamberiukai patys pačiausi iš visų spanielių. Tokie mieli, lėti meškinai atrodo Pagal išvazda net jų medžioklėje neįsivaizduoju, tokių filosofų | |
|
| |
Evelina Administratorius
Pranešimų skaičius : 1458 Join date : 2009-07-12
| Temos pavadinimas: Re: Klamberio spanielis Št. 09 26, 2009 5:31 am | |
| Mieli, bet kaip augintinio nesirinkčiau. | |
|
| |
whatever. Aktyvus narys
Pranešimų skaičius : 464 Join date : 2009-07-13 Age : 27 Miestas : Kaunas,Kalniečių raj. :}
| |
| |
Ieva&V Pradedantysis
Pranešimų skaičius : 163 Join date : 2009-07-14
| |
| |
Justė_Terra Super senbuvis
Pranešimų skaičius : 735 Join date : 2009-07-21
| Temos pavadinimas: Re: Klamberio spanielis Pir. 09 28, 2009 8:20 am | |
| Man iš visų spanielių , tai šiti e gal paskutinėj vietoj. Man atrodo tokie lėti meškinai, nors gal pakeisčiau nuomonę gyvai susipažinus. | |
|
| |
airutis000 Naujas žmogeliukas
Pranešimų skaičius : 26 Join date : 2009-10-18 Age : 29 Miestas : Klaipeda
| Temos pavadinimas: Re: Klamberio spanielis Sk. 10 18, 2009 2:39 am | |
| Yra vienas Lietuvoje... Nu gal jau daugiau, bet tą patį pirmą kartą, kai pamačiau, išsižiojau iš jų tingumo. Šeimininkė prieš ringą ir po jo visą laiką nešioja jį ant rankų. Šiaip labai faini maži meškiukai, bet mane kažkiek atbaido jų tos nutysusios akys, o šiaip nieko Žinutę taisė Rasa. | |
|
| |
SasoKisa-girlfrend Pradedantysis
Pranešimų skaičius : 121 Join date : 2009-09-22
| Temos pavadinimas: Re: Klamberio spanielis Antr. 10 20, 2009 7:57 am | |
| Nepatinka snukutis bet taip tai nieko. | |
|
| |
Rasa Moderatorius
| Temos pavadinimas: Re: Klamberio spanielis Antr. 10 20, 2009 10:42 am | |
| - airutis000 rašo:
- Yra vienas Lietuvoje... Nu gal jau daugiau, bet tą patį pirmą kartą, kai pamačiau, išsižiojau iš jų tingumo. Šeimininkė prieš ringą ir po jo visą laiką nešioja jį ant rankų. Šiaip labai faini maži meškiukai, bet mane kažkiek atbaido jų tos nutysusios akys, o šiaip nieko
Žinutę taisė Rasa. Na, kažkaip man sunku įsivaizduoti, kaip šeimininkė gali nešioti maždaug 30kg sveriantį šunį Nebent tai buvo šuniukas Iš tiesų, jų Lietuvoje tikrai yra daugiau nei vienas... Prisimenu, kad pereitais metais kažkuris veislynas dovanojo Klamberio spanielio kalę su dokumentais, bet ne veisimui... Tai kai pamačiau skelbimą, susidomėjau pačia veisle ir pradėjau apie ją daugiau skaitinėti Iš tiesų, šie šunys ne tik filosofiškos išvaizdos, bet ir charakteris jų toks Tokie mąslus visada | |
|
| |
marceborzoi Moderatorius
Pranešimų skaičius : 446 Join date : 2009-07-13 Age : 30 Miestas : Vilnius
| Temos pavadinimas: Re: Klamberio spanielis Tr. 10 21, 2009 5:55 am | |
| Labai nesimpatiški man jie. | |
|
| |
SasoKisa-girlfrend Pradedantysis
Pranešimų skaičius : 121 Join date : 2009-09-22
| |
| |