| Belgų aviganis - Malinua | |
|
+7Tina malinua DogyDog;) AnT*e Rasa Skorpionė Evelina 11 posters |
|
Autorius | Pranešimas |
---|
Evelina Administratorius
Pranešimų skaičius : 1458 Join date : 2009-07-12
| Temos pavadinimas: Belgų aviganis - Malinua Pir. 07 13, 2009 8:01 am | |
| MalinuaStandartas: Nr. 015, I FCI grupė, 1 sekcija (aviganiai) Ūgis Patinas: 61-66 cm Kalė: 56-61 cm Svoris Patinas: 29-34 kg Kalė: 25-30 kg Plaukas: Trumpas, juodais galiukais, pilkšvos smėlio spalvos, snukis juodas Aktyvumas: Aukštas Intelektas: Aukštas Temperamentas: Prieraišus, ištvermingas, nuovokus, įnoringas, kartais užsispyręs Tinkamumas apsaugai: Aukštas Tinkamumas tarnybai: Labai aukštas Vados dydis: ? šuniukų Ilgaamžiškumas: 12-14 m. Malinua (Mechelaar, malinois) – vienas iš keturių belgų aviganio tipų. Malinua savo gavo vardą pagal miesto pavadinimą Malines. Šie šunys turi stiprią sveikatą. Genetinės ligos retos, pasitaiko rečiau nei tarp kitų aviganių, bet galimas keletas paveldimų ligų (pvz.sąnarių displazija, epilepsija). Galimos kai kurios akių ligos. Fizinės savybėsTrumpaplaukis, elnio rudumo spalvos, snukis juodas. CharakterisLabai prieraišus šuo, mėgsta šeimininko dėmesį. Energingas, judrus, nuovokus. Lengvai dresuojamas dėl didelio noro įtikti šeimininkui. Nekenčia šiurkštaus elgesio su juo, bet treniruojant tinkamais metodais elgiasi labai gerai. Šuniukai turėtų būti auginami namų aplinkoje ir dažnai vedami į jiems nepažįstamas vietas apsižvalgyti, pabendrauti su skirtingais žmonėmis skirtingose situacijose. Malinua turėtų būti savimi pasitikintis, nebijoti nepažįstamų žmonių. Malinua labai tinka šunų vikrumo varžyboms, gali ganyti, atlikti paieškos, gelbėjimo darbus, dalyvauti paklusnumo varžybose. Tai puikūs policijos, armijos šunys, tinka apsaugai. Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos. | |
|
| |
Skorpionė Administratoriaus padėjėja
Pranešimų skaičius : 1494 Join date : 2009-07-12 Miestas : Plungė
| Temos pavadinimas: Re: Belgų aviganis - Malinua Pir. 07 13, 2009 8:19 am | |
| Patinka,bet neauginčiau,visai norėčiau susipažinti su šia veisle iš arčiau,gal pakeisčiau nuomonę. | |
|
| |
Rasa Moderatorius
Pranešimų skaičius : 562 Join date : 2009-07-24 Age : 29
| Temos pavadinimas: Re: Belgų aviganis - Malinua Št. 08 15, 2009 12:40 pm | |
| Patinka, protingi šunys Žinoma, nežinau ar pati ryžčiausi tokį auginti, nes su jais reikia labai aktyviai sportuoti, griežtai dresuoti ir pan. | |
|
| |
AnT*e Pradedantysis
Pranešimų skaičius : 106 Join date : 2009-08-13
| Temos pavadinimas: Re: Belgų aviganis - Malinua Št. 08 15, 2009 1:01 pm | |
| Visai nieko tokie. | |
|
| |
DogyDog;) Super senbuvis
Pranešimų skaičius : 844 Join date : 2009-07-29 Age : 30 Miestas : Panevezys
| Temos pavadinimas: Re: Belgų aviganis - Malinua Št. 08 15, 2009 1:02 pm | |
| Nelabai man patinka sie suniukai. | |
|
| |
Evelina Administratorius
| Temos pavadinimas: Re: Belgų aviganis - Malinua Št. 08 15, 2009 1:44 pm | |
| Man jie paskutinėj vietoj tarp BA. O šiaip, nieko. | |
|
| |
malinua Naujas žmogeliukas
Pranešimų skaičius : 16 Join date : 2009-09-27 Miestas : Panevezys
| Temos pavadinimas: Re: Belgų aviganis - Malinua Sk. 09 27, 2009 8:09 am | |
| Protingesnių ir meilesnių šunų nesu gyvenime mačius. Daug ką auginau, dresiravau, bet malinua... Sielos, šeimos ir ištikimybės simbolis. | |
|
| |
| Temos pavadinimas: Re: Belgų aviganis - Malinua Sk. 09 27, 2009 8:12 am | |
| Kaip vienas prie kito dera. | |
|
| |
Rasa Moderatorius
Pranešimų skaičius : 562 Join date : 2009-07-24 Age : 29
| Temos pavadinimas: Re: Belgų aviganis - Malinua Sk. 09 27, 2009 8:13 am | |
| Kokia miela nuotrauka Malinua išties žavūs šunys | |
|
| |
| Temos pavadinimas: Re: Belgų aviganis - Malinua Sk. 09 27, 2009 8:15 am | |
| Šiaip jau kiekvieno suvokimas apie veisles yra skirtingas. Pvz.:Evelina tikriausiai paliko malinua 4 vietoje, nes jis nėra turtingo plauko, neišsiskiriantis išvaizda. Kadangi man šuns grožis neturi esmės ir nesu mados vergė, rinkausi šunį pagal jo savybes, galimybes ir gabumus. Visi likę 3belgai - to neturi, kad ir kokie jie būtų gražūs, man jie niekada neįtiktų. Aišku atsiras užsipuolančių, bet taip jau yra, kad kol kas malinua vienintelis belgas galintis dirbti ir mažiausiai nutolęs nuo laukinės gamtos ir nėra sugadintas, kaip kiti baikštūs šios veislės atstovai. | |
|
| |
Evelina Administratorius
| Temos pavadinimas: Re: Belgų aviganis - Malinua Sk. 09 27, 2009 8:25 am | |
| Nu žinot, gaunasi taip, kad aš esu kaip jūs įvardinot mados vergė besirenkanti šunis pagal plaukus ir išvaizdą? Priimu tai kaip įžeidimą. | |
|
| |
| Temos pavadinimas: Re: Belgų aviganis - Malinua Sk. 09 27, 2009 8:25 am | |
| | |
|
| |
| Temos pavadinimas: Re: Belgų aviganis - Malinua Sk. 09 27, 2009 8:30 am | |
| Atsiprašau, jei įžeidžiau, bet juk kiekvienas turime savo silpybes, žavimės kuom nors labiau nei kitu. Man nepatinka šunys, kurie neatlieka šuns pareigų. Aš kalbu apie rimtus, tarnybinius šunis. Visai kita yra dekoratyviniai šuniukai, apie juos aš susilaikau ir nenoriu nieko užgauti savo žodžiais. Tema apie malinua, nieko nerašiau apie jorkšyrus ar dar ką | |
|
| |
Evelina Administratorius
| Temos pavadinimas: Re: Belgų aviganis - Malinua Sk. 09 27, 2009 8:39 am | |
| Taip, šiek tiek įsižeidžiau, tai kad auginu jorkšyrą, toli gražu nereiškia kad esu mados vergė, ir apie šunį sprendžiu pagal kailį, ir bendrą išvaizdą. Malinua paskutinėj vietoj palikau, nes neesu su jais susipažinusi, bet ne dėl to, kad jie mažiausiai išvaizdūs. Tarp kitko, visada maniau, kad griunendalis yra gabiausias iš BA. Ankščiau ir apie jo auginimą galvojau, bet viską nurungė rusų kurtai, kuris pas mane gyvens nuo vasaros, jei niekas nepasikeis. | |
|
| |
| Temos pavadinimas: Re: Belgų aviganis - Malinua Sk. 09 27, 2009 9:00 am | |
| Na, kaip sakoma, kiekvienam savas šuo ir jis ateina su laiku. | |
|
| |
Tina Naujas žmogeliukas
Pranešimų skaičius : 20 Join date : 2009-09-27
| Temos pavadinimas: Re: Belgų aviganis - Malinua Sk. 09 27, 2009 9:06 am | |
| Malinua nuostabūs, bet labiau vertinu VA. | |
|
| |
| Temos pavadinimas: Re: Belgų aviganis - Malinua Pir. 09 28, 2009 4:33 am | |
| | |
|
| |
whatever. Aktyvus narys
Pranešimų skaičius : 464 Join date : 2009-07-13 Age : 27 Miestas : Kaunas,Kalniečių raj. :}
| |
| |
Ieva&V Pradedantysis
Pranešimų skaičius : 163 Join date : 2009-07-14
| |
| |
| Temos pavadinimas: Re: Belgų aviganis - Malinua Pir. 09 28, 2009 8:00 am | |
| Galiu nuo širdies pasakyti, kad malinua nė iš tolo neprilygsta VA ar dar koks kitas šuo. Šis šuo mato tik šeimininką,o dėl didelio noro jam įtikti-lengvai valdomas, labai gabus. Šis šuo, kaip aš sakau-labai atviras. Jo akyse nėra nieko paslėpto,tik matosi didelis noras kažką veikti. Apie savo VA blogo kažko irgi nepasakyčiau, bet ji labiau šuniška, todėl kartais didelis noras bendrauti su gentainiais trukdo mūsų rimtam bendravimui,ir būna -nieko negirdžiu, nieko nematau,o po to staigus funkcijų atsistatymas, aišku,jau po šaukštų Džiaugiuosi, kad kažkam šie šunys pradeda patikti... | |
|
| |
SasoKisa-girlfrend Pradedantysis
Pranešimų skaičius : 121 Join date : 2009-09-22
| Temos pavadinimas: Re: Belgų aviganis - Malinua Pir. 09 28, 2009 10:14 am | |
| Labai faini, bet man reikia mažo šuniuko. | |
|
| |
| Temos pavadinimas: Re: Belgų aviganis - Malinua Antr. 09 29, 2009 9:32 am | |
| Čia kalytė ar patinėlis? Nepykit, jeigu kažką praleidau. | |
|
| |
| Temos pavadinimas: Re: Belgų aviganis - Malinua Antr. 09 29, 2009 11:16 am | |
| Ta prasme, maiškis šuo?jei taip, tai-kalytė.iš visų turėtų šunų, pas mane buvo vienintelis patinas, spanielų veislės, daugiau patinų kaip ir nenorėčiau. SasoKisa-girlfrend, o ką turėjote menyje mažo?Veilės tokio ūgio, ar malinua laikyti nuo mažiuko? | |
|
| |
| Temos pavadinimas: Re: Belgų aviganis - Malinua Sk. 10 04, 2009 8:19 am | |
| | |
|
| |
Justė_Terra Super senbuvis
Pranešimų skaičius : 735 Join date : 2009-07-21
| Temos pavadinimas: Re: Belgų aviganis - Malinua Sk. 10 04, 2009 8:35 am | |
| Galiu drąsiai pasakyti,kad pakeičiau nuomonę apie malinua. Anksčiau maniau,kad jie labai panašūs į VA,bet pasirodo ne. Ir šiaip tokie dabar mielesni ir fainesni šunys. O jūsiškė tai tikra gražuolė. Tik paskutinėje nuotraukoje man ji per kūda pasirodė. Ar malinua ir turi būti kūdenos ? | |
|
| |
Sponsored content
| Temos pavadinimas: Re: Belgų aviganis - Malinua | |
| |
|
| |
| Belgų aviganis - Malinua | |
|