| Rotveileris | |
|
+7LinaLT Justė_Terra kvaje dolliuke Skorpionė Auguste whatever. 11 posters |
Autorius | Pranešimas |
---|
whatever. Aktyvus narys
Pranešimų skaičius : 464 Join date : 2009-07-13 Age : 27 Miestas : Kaunas,Kalniečių raj. :}
| Temos pavadinimas: Rotveileris Kv. 07 23, 2009 2:40 am | |
| Išvaizda
Kūnas juodos spalvos, su aiškiai išreikštomis gelsvos arba rudos spalvos dėmėmis ant skruostų, krūtinės, kojų ir antakių. Dėmės krūtinėje suformuoja du ryškius apverstus trikampius, kurie neturi būti susijungę. Nagai juodi. Gomurys gali būti su juodomis dėmėmis, nors liežuvis yra rausvas. Nasrai stambūs, tačiau žandikaulis neišsikišęs.
Rotveilerio akys šiltos, tamsiai rudos – bet kokios kitos spalvos akys būtų nukrypimas nuo standarto. Žvilgsnis ramus, protingas, bebaimis. Ausys nulėpusios, prigludusios prie galvos. Kailis vidutinio ilgumo, tankus, gerai sulaikantis vandenį.
Gimdami rotveileriai turi uodegas. Seniau uodegos šalintos, nes saugant gyvulius dažnai lūždavo ir būdavo infekcijos šaltinis. Šiuo metu sutrumpinta uodega yra veislės standartas ir trumpinimas atliekamas grynai estetiniais sumetimais. Uodegos šalinamos iki pirmo slankstelio iš karto po gimimo. Daugelyje Europos Sąjungos šalių tokios operacijos draudžiamos. [1]
Krūtinė plati ir siekia šuns alkūnes, plaučiai labai dideli. Nugara tiesi. Pagal Tarptautinę kinologų federaciją standartus patinų ūgis turi būti 61–68 cm, patelių - 56–63 cm. Vidutinis svoris 50 kg patinams ir 42 kg kalėms.
Temperamentas
Gerai išauklėtas, treniruotas ir socializuotas rotveileris bus patikimas ir mylintis draugas. Tačiau nedresuotas arba blogai dresuotas šuo gali būti destruktyvus ir netgi labai pavojingas šeimininkui ir aplinkiniams. Rotveileriai myli vaikus, yra labai ištikimi, lengvai mokosi ir siekia įtikti. Jie gali būti labai užsispyrę, todėl juos mokant reiktų elgtis griežtai, tačiau teisingai.
Rotveileriai loja retai. Patinai dažniausiai tyliai stebi aplinką ir išlieka ramūs, kol nėra grėsmės. Kalių lojimas gali būti problema joms susilaukus šuniukų. Įdėmūs šeimininkai dažniausiai pastebi, kada rotveileris jaučia grėsmę. Lodamas šuo dažniausiai išreiškia ne atsaką į realią grėsmę, o susierzinimą dėl išorinių veiksnių (skambutis, mašinos signalizacija). Esant grėsmei, plaukai pasišiaušia per visą nugaros ilgį, šuo prityla arba negarsiai urzgia. Susiklosčius pavojingai situacijai, rotveileris gali pulti neatsižvelgdamas į šeimininką ir pats nuspręsti, kaip elgtis.
Rotveileriai labai stabilūs ir savimi pasitikintys šunys. Renkantis laikyti šios veislės šunį reikia įvertinti rotveilerių dydį ir jėgą. Ankstyva socializacija ir susipažinimas su kuo daugiau naujų žmonių, gyvūnų ir situacijų yra labai svarbūs teisingai auklėjant.
Rotveilerių agresija siejama su blogu veisimu, auklėjimu, socializacijos trūkumu, natūraliu sargumu arba smurtu prieš šunį. Išreikšta agresija yra nusižengimas standartams.informacija vikipedija | |
|
| |
Auguste Aktyvus forumietis
Pranešimų skaičius : 316 Join date : 2009-07-20 Age : 27 Miestas : Kaunas
| Temos pavadinimas: Re: Rotveileris Kv. 07 23, 2009 2:41 am | |
| Biški patinka. | |
|
| |
Skorpionė Administratoriaus padėjėja
Pranešimų skaičius : 1494 Join date : 2009-07-12 Miestas : Plungė
| Temos pavadinimas: Re: Rotveileris Kv. 07 23, 2009 3:21 am | |
| Nerealiai gražūs šunys. Neauginčiau, nes bent jau man jie atrodo agresyviai. | |
|
| |
whatever. Aktyvus narys
Pranešimų skaičius : 464 Join date : 2009-07-13 Age : 27 Miestas : Kaunas,Kalniečių raj. :}
| |
| |
dolliuke Moderatorius
Pranešimų skaičius : 331 Join date : 2009-07-14 Age : 29 Miestas : Vilnius
| Temos pavadinimas: Re: Rotveileris Kv. 07 23, 2009 3:55 am | |
| Mano mamos draugė augino Rotverlerio kalytę. Ir kartą paprašė pasaugot nes pati išvyko... Ta kalytė mane mylėjo labiau nei savo šeimininkę. Labai graži ir linksma buvo... Tik žinoma, agresyvumas... Tai yra kiekvieno rotveilerio ypatybė. Kadangi ta mamos draugė laukėsi vaikelio , tai nusprendė tą kalytę atiduot nes bijojo dėl vaiko. | |
|
| |
kvaje Pradedantysis
Pranešimų skaičius : 143 Join date : 2009-07-18 Miestas : Tauragė
| Temos pavadinimas: Re: Rotveileris Kv. 07 23, 2009 4:51 am | |
| Man jie visai nepatinka. Netraukia ir tiek. Na, net nežinau... Nors šunys tikrai gražūs. | |
|
| |
Justė_Terra Super senbuvis
Pranešimų skaičius : 735 Join date : 2009-07-21
| Temos pavadinimas: Re: Rotveileris Kv. 07 23, 2009 2:00 pm | |
| | |
|
| |
LinaLT Aktyvus forumietis
Pranešimų skaičius : 221 Join date : 2009-07-26 Age : 28 Miestas : Vilnius
| Temos pavadinimas: Re: Rotveileris Pen. 07 31, 2009 4:15 am | |
| Išvaizda labai graži (tik su uodegom nekaip man atrodo ), bet neauginčiau.. | |
|
| |
Neringaa Aktyvus forumietis
Pranešimų skaičius : 267 Join date : 2009-07-26 Age : 26 Miestas : Molėtai
| |
| |
Rasa Moderatorius
Pranešimų skaičius : 562 Join date : 2009-07-24 Age : 29
| Temos pavadinimas: Re: Rotveileris Tr. 08 19, 2009 4:42 am | |
| Nepatinka man ši veislė visiškai. Vien dėl savo agresyvumo. | |
|
| |
Ieva&V Pradedantysis
Pranešimų skaičius : 163 Join date : 2009-07-14
| Temos pavadinimas: Re: Rotveileris Tr. 08 19, 2009 6:54 am | |
| Nepatinka, aš jų byjau... | |
|
| |
Skorpionė Administratoriaus padėjėja
Pranešimų skaičius : 1494 Join date : 2009-07-12 Miestas : Plungė
| Temos pavadinimas: Re: Rotveileris Tr. 08 19, 2009 9:20 am | |
| - Ieva&V rašo:
- Nepatinka, aš jų byjau...
Nekraipyk Lietuvių kalbos, dar viena tokia žinutė - trinsiu. Jėzau, kaip stebiuosi, vienintelė tokia šalis, kuri TIEK išdarko kalbą.Auginau - bijau. Susidariau blogą nuomonę, o ir čia toks raganius prabėga su šeimininke, arba, kai buvo vienas įvykis, ar su rotiku ar su stafu, nepamenu, tai paleido šunį, be antsnukio, ėjo mama ir močiutė tai šast šeimininkas ir sako "pulk", kai puolė ir sudrąskė katiną prie visų vaikų, žiauriai nužudė, pati buvau maža, iš mamos lūpų, vat ir kaltink tu šunį kai šeimininkai neatsilieka. | |
|
| |
Rasa Moderatorius
Pranešimų skaičius : 562 Join date : 2009-07-24 Age : 29
| Temos pavadinimas: Re: Rotveileris Tr. 08 19, 2009 9:25 am | |
| Man rotveilerių akys laaabai nepatinka. Kai pažvelgia, tai atrodo, kad akimis ir žudo. Jos pilnos žiaurumo, nuožmumo. Nors žinoma, gal čia tik mano sapalionės | |
|
| |
Evelina Administratorius
Pranešimų skaičius : 1458 Join date : 2009-07-12
| Temos pavadinimas: Re: Rotveileris Tr. 08 19, 2009 11:46 pm | |
| O man jie labai gražūs. | |
|
| |
Sponsored content
| Temos pavadinimas: Re: Rotveileris | |
| |
|