| Prancūzų Bolonė | |
|
+4marceborzoi Skorpionė Auguste whatever. 8 posters |
Autorius | Pranešimas |
---|
whatever. Aktyvus narys
Pranešimų skaičius : 464 Join date : 2009-07-13 Age : 27 Miestas : Kaunas,Kalniečių raj. :}
| Temos pavadinimas: Prancūzų Bolonė Tr. 07 22, 2009 5:13 am | |
| Kilmė ir paskirtis
Bolonė pagal kai kuriuos šaltinius buvo auginama Italijos mieste Bolonijoje, iš čia ir veislės pavadinimas, tačiau manoma, kad veislė yra daug senesnė ir kilo iš Balearų salų. Tikriausiai šiuos šunis į Boloniją atsivežė jūrininkai.
Renesanso metais bolonė tapo populiari Prancūzijoje ir Italijoje. Ji vaizduojama XVI-XVII a. tapybos kūriniuose (Ticiano, Francisco Goya ir kitų). Tais laikais bolonė buvo laikoma labai vertinga dovana, ypač aukštuomenės sluoksniuose.
Šiais laikais bolonė laikoma tik kaip dekoratyvinis šuo parodoms arba kaip draugas šeimoje ir ypač vaikams.
Išvaizda
Bolonė yra mažas (iki 32 cm ūgio, 6 kg svorio) šuo. Maža, kresna, kompaktiškas kūnas. Ilgi, minkšti, purūs, visiškai balti plaukai, kuriais padengtas visas kūnas. Kūnas – kvadratinės formos, plotis beveik atitinka aukštį. Nugara tiesi, uodega užriesta į nugaros pusę.
Galva kvadratinės formos, viršugalvis plokščias, juoda nosis. Didelės apvalios ir ryškios akys. Akių vokai juodi. Ausys išsidėsčiusios viršugalvyje ir nukarusios žemyn.
Charakteris ir elgesys
Bolonės yra protingi ir ištikimi šunys, be to, turintys veriantį žvilgsnį. Tai - iniciatyvus ir sumanus šuniukas. Bolonė niekada nepraleidžia nė vieno žaidimo su vaikais ir nuolat ieško sau draugų tarp žmonių.
Nors maža ir meili, bolonė puikiai saugo savo šeimininkus ir namus nuo svetimų. Bet koks vagis ar grobikas bus smarkiai aplotas. Jei bolonė rodo nepasitikėjimą svetimui, ji instinktyviai jaučia kokią nors grėsmę.
Savo linksmu ir nerūpestingu elgesiu ji randa ryšį su visais aplinkiniais, labai mėgsta lenktyniauti ir peštis.
Priežiūra
Bolonę būtina dažnai šukuoti, nes jos plaukai labai veliasi ir be priežiūros labai negražiai atrodo. Reguliariai reikia apkirpti plaukus apie akis, o galvai ir visam kūnui kerpant suteikti apvalią formą. Nuolat ir švariai reikia išplauti akis.
Gyvenimo trukmė - 12-16 metų. Su sveikata problemų beveik nebūna. Stiprūs ir sveiki šuniukai pamišę dėl pasivaikščiojimų ir labai žavisi kelionėmis.
informacija vikipedija | |
|
| |
Auguste Aktyvus forumietis
Pranešimų skaičius : 316 Join date : 2009-07-20 Age : 27 Miestas : Kaunas
| Temos pavadinimas: Re: Prancūzų Bolonė Tr. 07 22, 2009 5:14 am | |
| Žinau vieną Bolonę, jos vardas buvo Pūkė jinai buvo labai miela ir graži Bet gaila ją suvėžijo mašina Man patinka Bolonės, bet ne visos, nes tik kaikurios yra gražios. O šioj nuotraukoj man ji tikrai baisi kurią tu įdėjai.. | |
|
| |
whatever. Aktyvus narys
Pranešimų skaičius : 464 Join date : 2009-07-13 Age : 27 Miestas : Kaunas,Kalniečių raj. :}
| |
| |
| Temos pavadinimas: Re: Prancūzų Bolonė Tr. 07 22, 2009 5:17 am | |
| Nereik, aš tik pasakiau savo nuomonę, kad man ji negraži, bet dėlto tai tikrai nereikia keisti, gal kitiems jinai graži.
O Bolonė ir Maltos Bišonas(bolonė) ne tapati veislė? | |
|
| |
whatever. Aktyvus narys
| Temos pavadinimas: Re: Prancūzų Bolonė Tr. 07 22, 2009 5:21 am | |
| | |
|
| |
| Temos pavadinimas: Re: Prancūzų Bolonė Tr. 07 22, 2009 5:23 am | |
| Aš tik taip manau, bet šiaip ta bolonė kur parašiau kuri mirė, tai ten buvo bolonė, o ne maltos bišonas, tai gal būt čia skirtingos veislės. | |
|
| |
Skorpionė Administratoriaus padėjėja
Pranešimų skaičius : 1494 Join date : 2009-07-12 Miestas : Plungė
| Temos pavadinimas: Re: Prancūzų Bolonė Tr. 07 22, 2009 5:23 am | |
| | |
|
| |
whatever. Aktyvus narys
| |
| |
Skorpionė Administratoriaus padėjėja
Pranešimų skaičius : 1494 Join date : 2009-07-12 Miestas : Plungė
| Temos pavadinimas: Re: Prancūzų Bolonė Tr. 07 22, 2009 5:27 am | |
| Bolonė ir maltos bišonas skirtingos veislės.
Bolonės tokios kur įdėjo whatever.
Maltos bišonai su ilgu kailiu. | |
|
| |
| Temos pavadinimas: Re: Prancūzų Bolonė Tr. 07 22, 2009 5:30 am | |
| Tai taip ir maniau, bet šiaip kartais atrodo kaip tos pačios veislės. | |
|
| |
marceborzoi Moderatorius
Pranešimų skaičius : 446 Join date : 2009-07-13 Age : 30 Miestas : Vilnius
| Temos pavadinimas: Re: Prancūzų Bolonė Tr. 07 22, 2009 7:32 am | |
| Bolonės pilnas pavadinimas Prancūzų Bolonė. Taigi ji negali būti tas pats, kas Maltos Bišonas. Nepatinka man Bolonės. | |
|
| |
Rasa Moderatorius
Pranešimų skaičius : 562 Join date : 2009-07-24 Age : 29
| Temos pavadinimas: Re: Prancūzų Bolonė Pen. 07 24, 2009 9:06 am | |
| Nu visiškai nepatinka man bolonės Neauginčiau nė už ką tokio šuns. | |
|
| |
Justė_Terra Super senbuvis
Pranešimų skaičius : 735 Join date : 2009-07-21
| Temos pavadinimas: Re: Prancūzų Bolonė Pen. 07 24, 2009 9:08 am | |
| Uoj neee,nepatinka man tokie. | |